Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Koningsdag Amstelveen 2023: het programma

koningsdag

Fris maar droog. Dat zijn de voorlopige weersvoorspellingen voor Koningsdag 27 april in Amstelveen. Iets warmere oranje kleding is dus verstandig bij een maximale temperatuur van 12 graden.

Het startschot voor de activiteiten wordt gegeven tijdens Koningsnacht op 26 april op het Stadsplein. Van 18.00 uur tot 23.00 uur zijn hier diverse activiteiten. De horeca zorgt voor eten en drinken en Stichting Amstelveen Oranje voor een bijzondere show met DJ Nijkie, verschillende dansers, slagwerkgroep Bovenkerk en als klap op de vuurpijl een laser- en vuurshow.

In Café The Pub aan de Lindenlaan is het op Koningsnacht weer traditioneel meezingen met Tony XS en zijn karaokemachine. Gezelligheid gegarandeerd. In Abina wordt de traditionele Kingsnight gehouden. Liefhebbers van house en techno kunnen terecht in ANNA.

Koningsdag Amstelveen

Op Koningsdag maakt Amstelveen Oranje (de lokale Oranjevereniging) samen met burgemeester Tjapko Poppens in een vrolijk versierde bus een ronde door de gemeente. Verschillende wijken, waar activiteiten en vrijmarkten plaatsvinden, krijgen een bezoekje. In diezelfde bus zullen verschillende wethouders, raadsleden en enthousiaste Amstelveners zitten. 

De Dixieland Cracker Jacks zorgen voor vrolijke muziek. “Voor de jeugd delen we op de locaties koningsdagvlaggetjes uit en maken we er samen een mooie oranje-dag van,”, vertelt bestuurslid Kees Koot enthousiast. 

Tompoucen

Sinds enkele jaren is het ook traditie dat de bewoners van de verpleeg- en verzorgingshuizen worden getrakteerd op een lekkere oranje tompouce. “We delen iets meer dan 3.000 bekende oranje gebakjes uit, zodat ook de ouderen kunnen genieten tijdens deze feestelijke dag,” aldus Sandra van Engelen, bestuurslid van Amstelveen Oranje. In de diverse verpleeg- en verzorgingshuizen zullen ook weer de nodige artiesten optreden.

Vrijmarkt

De voorlopig droge vooruitzichten nodigen wel uit om gewoon de Amstelveense vrijmarkten te bezoeken. We zetten ze even op een rijtje:

 • Amsterdamseweg & Molenweg (tot aan rotonde Graaf Aelbrechtlaan):
  De grootste vrijmarkt van Amstelveen: op de Amsterdamseweg en Molenweg is het al jaren een groot feest met tal van vrijmarktverkopers en leuke stands. Natuurlijk is er ook de grootste reünie van Amstelveen bij Abina en het muzikale vermaak bij het Vijverplein. Ook ANNA is de laatste jaren een prettige plek om een biertje te happen.
 • Oude Dorp (Stationsstraat, Dorpsstraat en Dorpsplein): Het Oude Dorp is supergezellig op Koningsdag met een grote vrijmarkt met diverse leuke stands, muziek en natuurlijk de cafés die de deuren openen. NB: In een deel van de Dorpsstraat is geen vrijmarktverkoop toegestaan uit veiligheidsoogpunt.
 • Middenhoven (tussen De Meent en Winkelcentrum Middenhoven): Op 27 april is er rond De Meent altijd van alles te doen voor jong en oud. Op deze vrijmarkt spelen kinderen nog echt de hoofdrol.
 • Westwijk (Westwijkplein): Heel gezellig en sfeervol: de vrijmarkt op het vernieuwde en knusse Westwijkplein rond het winkelcentrum is een groot oranjefeest voor jong en oud.
 • Bovenkerk (Urbanuspark): Traditie in Bovenkerk: gezellig Koningsdag vieren met de buurt. En natuurlijk zijn diverse café en restaurants geopend op deze dag.
 • Randwijck (Catharina van Clevepark): In de wijk Randwijck in Amstelveen Noord is een leuke vrijmarkt en zijn er diverse activiteiten waar jong en oud zich kunnen vermaken.
 • Stadshart (Stadsplein): Ruimte genoeg op het Stadsplein voor een gezellige vrijmarkt en bij mooi weer natuurlijk lekker spelen in de fontein

Spelregels vrijmarkt

Op Koninsgdag gelden diverse spelregels, die door gemeente Amstelveen zijn opgesteld. Volg daarvoor ook de gemeenteberichten. Om Amstelveen mooi, schoon en veilig te houden vraagt Amstelveen Oranje een ieder rekening te houden met de spelregels én met elkaar. Er staan op Koningsdag genoeg afvalcontainers om afval en restanten die niet meer naar huis gaan in te deponeren. Op de grote locaties is gezorgd voor toiletten en er zijn ook EHBO-posten

 • Vrijmarktplekken informeel reserveren kan natuurlijk, maar doe dit met krijt of tape en nooit met verf!
 • Laat je vrijmarktplek schoon achter
 • Commerciële verkoop is niet toegestaan (Handhavers komen controleren)
 • Zorg dat zijstraten vrij blijven
 • Neem restanten ‘koopwaar’ weer mee naar huis of gooit deze in de containers
 • Geen vrijmarkt op de staat waar verkeer rijdt
 • Zorg voor een gezellige en leuke vrijmarkt met elkaar!

Advertenties