Search
Close this search box.

Koninklijke onderscheiding Amstelvener Toon van Driel bij boekpresentatie biografie ‘Knudde’

In boekhandel Venstra werd dinsdag de biografie van Toon van Driel gepresenteerd. Bij de presentatie waren grote namen uit de voetbalwereld aanwezig waaronder Guus Hiddink. Ook nam Van Driel een koninklijke onderscheiding in ontvangst van burgermeester Poppens zijn grote betekenis als striptekenaar.

Toon van Driel, bekend van de cartoons van F.C. Knudde en De Stamgasten, presenteerde deze week zijn biografie ‘Knudde’. Alexander Brandenburg en Jaap van de Venis zijn schrijvers voor het satirische medium De Speld en schreven samen de biografie van Van Driel. Opmerkelijk is dat het tweetal nog nooit eerder een boek schreef. “Ik kan zelf ook helemaal niet tekenen, dus we komen er samen wel uit,” grapt Van Driel hierover.

Wat de boekpresentatie speciaal maakte was de koninklijke onderscheiding die de in Amstelveen woonachtige Van Driel ontving. Burgermeester Poppens was er om de onderscheiding aan de tekenaar te overhandigen. De cartoonist krijgt de onderscheiding voor zijn grote betekenis als striptekenaar. Zo maakt hij al vijftig jaar strips voor het Algemeen Dagblad.

Advertenties