Search
Close this search box.

Kunst en eten komen samen tijdens opening tentoonstelling van Ted Noten in museum JAN

Ter ere van Ted Noten zijn dertigjarig jubileum als sieraadontwerper/kunstenaar is vanaf 4 oktober zijn werk te zien in Museum JAN in Amstelveen. Noten gebruikt het sieraad aan de hand van thema’s als waarde, originaliteit en status. Dat de tentoonstelling al etend werd geopend komt omdat het museum samen met Visit Amstelveen de campagne “Amstelveen is om te smullen’ onder de aandacht wil brengen.

Wanna swap your ring?

Ted Noten en Museum JAN nodigen bezoekers uit om deel te worden van het kunstwerk “Wanna Swap Your Ring?” Ruil jouw ring om voor een 3D-geprinte Miss Piggy-ring van Noten. Deze installatie is in verschillende andere steden te zien geweest en het resultaat was overal anders. De ingeleverde ringen worden onderdeel van het project “The Ring Defines a City / The Ring Defines a Culture”. En de vraag is nu, welke waarde geeft Amstelveen aan de ring?

Museum JAN stelde de tentoonstelling samen aan de hand van thema’s waar Noten mee ‘worstelt’: originaliteit, waarde, materiaalkeuze en status. Daarin is hij niet uniek; ook andere kunstenaars en ontwerpers, of ze nu aan het begin van hun carrière staan of daar middenin zitten, ervaren dit en vergezellen Noten in de tentoonstelling. De tentoonstelling is te zien vanaf woensdag 4 oktober tot en met zondag 4 februari 2024.

Amstelveen is om te smullen

De opening van de tentoonstelling werd bijgestaan door voedsel van drie restaurants uit Amstelveen. Koks van Restaurant Micaro, Restaurant SAAM en Restaurant Aan de Poel waren aanwezig om hun van voedsel gemaakte kunstwerken te onthullen. De culinaire kunstwerken zijn gebaseerd op het werk van Noten zelf. Dit alles om de aftrap van de campagne “Amstelveen is om te smullen” in te luiden. De culinaire agenda van “Amstelveen is om te smullen” bestaat in oktober uit de Amstelveense Bokkentocht, Japans festival Bunka-Sai en het lichtjesfeest Diwali.

Advertenties