Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunstenaar Hans Breuker waagt zich aan gedichtenbundel over Amstelveen

Breuker

Een gedichtenbundel over Amstelveen? Het kan! Kunstenaar Hans Breuker ging de uitdaging aan en kwam met een bundel van 31 gedichten over onze gemeente.

Voor Breuker was het geen probleem om gedichten te schrijven over onze woonplaats, die door velen wordt betiteld als ‘slaapstad’: “Amstelveen zelf is toch wel een dankbaar onderwerp. Want je hebt toch wel veel en ook helemaal niets. De nacht is natuurlijk vrij stil in Amstelveen, maar qua kunst en beleving is er genoeg.”

Snufje cynisme

Met zijn zwarte shirt en donkere zonnebril is het niet moeilijk te raden wie zijn inspiratiebron is op het gebied van de dichtkunst. Jules Deelder. Hij knikt maar voegt snel glimlachend toe: “Ik denk dat mijn stijl met niemand te vergelijken is…” Breuker benadrukt dat humor net als bij Deelder wel een belangrijke rol speelt. Het tekent de immer positieve kunstenaar die ook graag een snufje cynisme toevoegt in zijn gedichten.

De Amstelveense kunstenaar kon zijn bundel realiseren door het vertrouwen van veel Amstelveense bedrijven en ondernemers. Zij hielpen Breuker bij een crowdfundingsactie zodat hij zijn kosten kon dekken. De sponsoren kregen daarmee een mooi plekje in zijn bundel.

De bundel ‘Amstelveense nachten’ is te verkrijgen in de betere lokale boekhandel zoals Libris Venstra en Blankevoort of op de site van Breuker zelf.

Advertenties