Zoek
Sluit dit zoekvak.

KVA hoort nu bij de beste korfbalclubs in de wereld

Korfbal Vereniging Amstelveen heeft afgelopen weekend geschiedenis geschreven door zowel met het eerste als tweede team te promoveren naar het hoogste niveau. Door de 18-11 zege op Rohda komt de Amstelveense club volgens seizoen uit tegen grootmachten als PKC, Fortuna, KZ en Blauw Wit.

Waar KVA in de zaal een viertal niveaus lager speelt wil het tijdens de, minder hoog aangeschreven, veldcompetitie wel lukken om met de beste mee te doen. Door de zege op Rohda maakt de club komend seizoen voor het eerst haar opwachting op het landelijk hoogste niveau. En aangezien Nederland de sterkste competitie ter wereld heeft mag je gerust stellen dat KVA in 2024 tot de elite van de korfbalwereld behoort.

De promotie naar de ereklasse betekende tevens het afscheid van clubiconen Fabian Geeke, Enza Bulterman en Yoni Bulterman. Zij kwamen tegen Rohda voor het laatst in actie in het eerste team.

De ploeg van coach Elmer Coevert kan zich na de zomer eerst gaan voorbereiden op het zaalseizoen om dan in het voorjaar van 2024 de strijd aan te gaan met de landelijke korfbalbolwerken. 

Advertenties