Search
Close this search box.

Landelijke hoon voor nieuwe naam Cobra Museum: ‘Museum Cobra? Zoveel wijsheid gaan mijn pet te boven’

cobra museum

De naamsverandering Cobra Museum naar Museum Cobra heeft voor veel hoongelach gezorgd op Nederlandse sociale media. Het museum wil zich opnieuw positioneren en wil met de naamswijziging de weg inzetten om onder meer een jonger publiek te trekken.

“Cobra Museum verandert naam en wil nieuwe identiteit. En wat bedachten ze? ‘We husselen gewoon wat door elkaar en noemen ons voortaan… Museum Cobra!’ Zoveel wijsheid gaat mijn pet te boven,” schrijft Wilma Plaat cynisch op X/Twitter. Ze is niet de enige die zich verbaast over de nieuwe naam. 

Zilvervloot

Twitteraar Norbert Engels voorspelt een gouden toekomst voor onze gemeente en vooral plaatselijke ondernemers na de naamsverandering. “Hoteliers in Amstelveen wrijven in hun handjes. Nu loopt de zilvervloot binnen,” schrijft hij met eenzelfde cynische toon.

Lees ook: Gemeente bereid om besluit meerjarige subsidie voor Cobra Museum te vervroegen

Museum Cobra heeft deze week tijdens een raadsgesprek de nieuwe plannen gepresenteerd. Al eerder was bekend dat het noodlijdende museum op het ogenblik moeilijk verder kan omdat de financiële toekomst ongewis is. Omdat een nieuwe subsidie van 1,4 miljoen euro nog niet zeker is, kan het museum bijvoorbeeld lastig nieuwe tentoonstellingen inplannen. 

Momfluencers

Het nieuwe Cobra wil in ieder geval een andere manier van communicatie. Daarbij gaan ook moderne marketingtechnieken zoals influencers worden neergezet. Een voorbeeld daarvan is het product promoten bij moeders. Populaire ‘momfluencers’ kunnen gezinnen bijvoorbeeld over de streep trekken om met het hele gezin een bezoekje aan Cobra te brengen.

Lees ook: Cobra voorlopig gered: museum krijgt klein jaar de tijd om met nieuw voorstel te komen

Op X/Twitter is niet iedereen overtuigd van de nieuwe koers. “Persoonlijk denk ik dat het verlies van het Cobra Museum vooral ligt aan de oersaaie vaste collectie en de enorm hoge toegangsprijs. Maar hé, ga je maar lekker richten op momfluencers,” sneert Lynn. 

De Amstelveense gemeenteraad neemt half juli een besluit over de subsidie voor Museum Cobra.

Advertenties