Search
Close this search box.

Lintjesregen Amstelveen : vijf Ridders en vijf Leden in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, uit naam van Zijne Majesteit de Koning, in het raadhuis 10 onderscheidingen uitgereikt: 5 Ridders en 5 Leden in de Orde van Oranje-Nassau. Eén onderscheiding werd uitgereikt in Ouderkerk aan de Amstel, omdat de gedecoreerde daar actief is als vrijwilliger. Allen hebben zich gedurende langere tijd als vrijwilliger belangeloos ingezet voor de Amstelveense samenleving.

In tegenstelling tot andere jaren werden er dit jaar minder koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De tijd dat er een lintje wordt gegeven voor jarenlang koffiezetten bij een vereniging lijkt een beetje voorbij.

Burgemeester Tjapko Poppens: “De lintjesregen is altijd weer een bijzondere gebeurtenis. Wat mij opvalt in Amstelveen is het grote aantal enthousiaste, betrokken en kundige vrijwilligers. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor maatschappelijke instellingen, verenigingen en goede doelen. Ik ben trots op alle Amstelveense vrijwilligers. Vandaag is een aantal van hen in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere verdiensten. Van harte gefeliciteerd.”

Een overzicht van de Amstelveense gedecoreerden:

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Mevrouw Marijke van Amersfoort: Zette zich vele jaren als schoolleider van Basisschool Samenspel van stichting Zonova in Amsterdam-Zuidoost in voor een goede basis en kansen voor ieder kind. Zij doet dat ook als adviseur bij stichting Leerorkest en bestuurslid van sectorgroep Schoolleiders CNV Onderwijs. Samenspel ontving de certificaten ‘Gezonde School’ en ‘Excellente School’.

De heer Joop Elzas: Is ruim 30 jaar bestuurslid van diverse Joodse religieuze organisaties: Nederlands Israëlitisch Seminarium, stichting Andries van Dam, Nederlands Israëlitische Hoofdsynagoge (gemeente Amsterdam), stichting Collectieve Maror-gelden Nederland, Centrale Commissie van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en stichting Joodse Kindergemeenschap Cheider.

De heer David Goudsmit: Sinds 2006 actief bestuurslid bij diverse Joodse maatschappelijke en religieuze organisaties: stichting Maror-gelden Nederland, Centraal Joods Overleg, Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, Nederlands Israëlitisch Seminarium. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Na de Oorlog.

De heer Jan Griese: Zet zich sinds eind jaren 80 in voor de belangen van omwonenden rond Schiphol. Eerst via stichting Werkgroep Buitenveldert Amstelveen (SWAB), vervolgens via Stichting Platform Leefmilieu Regio Schiphol, de Vereniging Gezamenlijke Platforms en de OmgevingsRaad Schiphol. Daarnaast is de heer Griese oprichter en penningmeester van stichting Centaurium dat studenten natuurgeneeswijzen financieel helpt.

Mevrouw Patricia Tjiook-Liem: Deed als buitenpromovenda aan de Universiteit Leiden onderzoek naar de geschiedenis van de Chinezen in voormalig Nederlands-Indië. Richtte stichting Chinese Indonesian Heritage Center op om Chinees-Indonesische geschiedenis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zij sloot daarvoor samenwerkingsovereenkomsten met het Museum Volkenkunde en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

De heer Coen Abram: Is vele jaren penningmeester in besturen van Joodse cultuur- en welzijnsorganisaties: stichting Zikna, stichting Chanukah Concert en Vereniging Centrale Israëlietische Ziekenverpleging en van Ancient Order of Foresters dat zich inzet voor armoedebestrijding.

De heer Willem Blijleven: Ontvangt deze onderscheiding omdat hij al meer dan 35 jaar actieve vrijwilliger is bij voetbalvereniging RKAVIC, onder andere als trainer en onderhoudsmedewerker. Was daarnaast vrijwilliger bij sportorganisatie Le Champion en bij BSO Boon.

Mevrouw Rosetta Elzas-Groenewoudt: Jarenlang actief voor verschillende Joodse religieuze organisaties: Chewra Kadisha, Chasdei Hadassa, Synagoge Amstelveen, stichting Joodse Kindergemeenschap Cheider en Centrale Commissie Nederland-Israëlitisch Kerkgenootschap.

De heer Clemens Kester: Is ruim 20 jaar voorzitter van en drijvende kracht achter de Schakel, een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking. De Heer Kester zorgde onder meer voor een financieel gezonde vereniging, binding van de vrijwilligers en verhuizing en beheer van het pand en de tuin.

De heer Hans Leurs: Ontving zijn onderscheiding van burgemeester van gemeente Ouder-Amstel voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging NEA, later SV Ouderkerk. Was onder andere betrokken bij de bouw van het nieuwe complex, lid van het jeugdbestuur en wedstrijdsecretaris.

De heer Peter Vink: Ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging RKAVIC, onder andere voor het onderhoud en als organisator van toernooien. Was daarnaast vrijwilliger bij BSO Boon.

Advertenties

Accuraat