Zoek
Sluit dit zoekvak.

Locatiemanager AZC Bouwerij: ‘Jongeren naar elkaar toegegroeid na voetbalincident’

De vechtpartij in het AZC aan de Bouwerij heeft ervoor gezorgd dat de groep dichter naar elkaar is toegegroeid. Dat laat de locatiemanager weten in een brief aan de omwonenden. In de brief wordt ook verteld dat een potje voetbal met meer dan drie man voortaan alleen onder begeleiding plaatsvindt.

De locatiemanager legt in de brief tevens uit waarom er zoveel politie verscheen op de locatie. In eerste instantie waren er slechts vier agenten ter plaatse om met de vier jongen die hadden gevochten te praten. “ Echter bleek er nog boosheid na te smeulen, en kwam het in de keuken tot weer een incident. Omdat zowel COA -medewerkers als de politie aanwezig waren, is dit snel in de kiem gesmoord. Gezien de onrust die erbinnen nog was, besloot de politie om verder op te schalen,” aldus de locatiemanager.

Volgens de locatiemanager zijn de betrokken jongeren erg geschrokken: “We merkten dat de jongeren veel spijt hadden van hun acties. Ze hebben naar elkaar en naar het team van COA excuses gemaakt. Ook is er besproken wat ze gaan doen om een situatie als deze in de toekomst te voorkomen. Op donderdag 21 maart is er door het Nidos een verzoeningsdiner georganiseerd om de sfeer onderling verder te verbeteren.”

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner