Search
Close this search box.

Loeiende sirenes? Niets aan de hand, het is weer tijd voor KinderBeestFeest!

kinderbeestfeest

Het is vandaag 2 juni weer tijd voor loeiende sirenes terwijl er niets aan de hand is. Hoewel, er is wel degelijk wat aan de hand. Namelijk het KinderBeestFeest. Het jaarlijkse evenement waarbij diverse hulpdiensten zieke kinderen vervoeren naar Artis. Daar wordt een geweldige avond gehouden voor de kinderen. En het vervoer gaat gepaard veel geloei van de sirenes. Tatu-tatu-tatu!

Onder leiding van politiemotoren gaan meer dan 300 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar ARTIS te brengen. Ook worden bootjes van de Reddingsbrigade ingezet. Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen in Amsterdam ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

Deze keer vertrekt er geen stoet vanuit Amstelveen maar is het aannemelijk dat er wel kinderen door onze gemeente worden vervoerd. Er start namelijk een stoet in Uithoorn. Gewoon gezellig langs de weg zwaaien dus!

Update: In verband met nieuwe regelgeving rijdt de stoet niet meer met spoed en de daarbij behorende zwaailichten en sirenes. Dit gebeurt pas vanaf een centraal punt in Amsterdam.

Advertenties