Search
Close this search box.

Lokale fractie SP in actie tegen leegstand in Schildersbuurt

Onder leiding van fractievoorzitter Patrick Adriaans is 14 oktober een groep SP-ers de Schildersbuurt ingetrokken om posters te plakken met de tekst: “Waarom woont hier niemand”. Niet alleen de plaatselijke fractie van de SP, maar ook de buurtbewoners kunnen er met hun pet niet bij dat woningen jarenlang leegstaan, zonder dat de gemeente hiertegen optreedt.

Adriaans: “Het toppunt is een woning aan de Adriaan van Ostadelaan die inmiddels 20 jaar leegstaat. De eigenaar van deze bovenwoning is een inwoner van de gemeente De Ronde Venen. Maar ook andere huizen in de buurt staan langer dan 1 jaar leeg. Dat is de reden dat wij vandaag posters plakken op de ramen van deze huizen.”

Tijdens de rondgang door de Schildersbuurt konden de SP-actievoerders naar eigen zeggen op veel bijval rekenen van buurtbewoners. Met enkele buurtbewoners zijn gesprekken gevoerd. Adriaans: “De bewoners hebben ook zelf aan de bel getrokken bij de gemeente, maar zonder resultaat. Daarom zal ik aanstaande woensdag de leegstand aan de orde stellen.”

Advertenties