Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lokale omroepen bundelen krachten

1Amstelveen, Jamm FM en Rick FM, de drie publieke lokale omroepen uit Amstelveen, Ouder Amstel en Uithoorn hebben afgesproken om voortaan nauw te gaan samenwerken. Zowel door het gebruik van elkaars kanalen mogelijk te maken , als ook via de uitwisseling van nieuws, programma’s en andere content.

Voor 1Amstelveen heeft dat als groot voordeel dat het TV kanaal nu ook te zien is de gemeente Ouder-Amstel en Amsterdam (Ziggo kanaal 40, KPN 1380, T-Mobile 806). De radioprogramma’s van Jamm FM zijn nu ook te beluisteren via de frequentie van 1Amstelveen (107.2 FM).

“Een vliegende start van een samenwerking die naar mijn overtuiging nog tot veel meer moois voor onze luisteraars en kijkers zal leiden “, zegt Daniël Zondervan, voorzitter van Jamm FM. “We willen met elkaar werken aan verdere verbetering van de kwaliteit van onze producties en tegelijk ons bereik uitbreiden. Stapsgewijs zal de samenwerking op redactioneel, journalistiek, commercieel en technisch gebied worden versterkt. Daarnaast levert dit veel nieuwe kansen op en vergroot het de relevantie van de lokale media in de regio”.

Ook de voorzitters van 1Amstelveen en Rick Fm zien uitsluitend voordelen. Peter Le Cuivre, voorzitter van 1Amstelveen: “Ik ben het eens met mijn collega’s, dat de samenwerking zal leiden tot een breder en kwalitatief beter aanbod van content. Ik acht dit een prima ontwikkeling en ook een leerzaam initiatief. Want door onze samenwerking kijken we ook alvast vooruit. Het Rijk werkt namelijk toe naar streekomroepen. De streekomroep in ons gebied zal bestaan uit vijf omroepen. Ook radio Aalsmeer en Meerradio (Haarlemmermeeer), met wie we goed en frequent overleg hebben, behoren daartoe.

Henk de Vries van Rick FM stelt: “Wij hebben ons van harte aangesloten en zullen ons steentje aan de samenwerking graag bijdragen en aan de realisatie van de doestellingen. Als we kijken naar een van de belangrijkste uitgangspunten voor de streekomroep zoals die nu bekend zijn, hebben wij met zijn drieën zeker de intentie om te professionaliseren. We hopen dan ook de middelen daartoe te verwerven, zodat we professionals in onze gelederen kunnen opnemen”.

Advertenties