Search
Close this search box.

Lokale partij GvA: ‘Informeer Amstelveners hoe ze een rattenplaag kunnen voorkomen’

De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil dat er meer aandacht komt voor het bestrijden van rattenplagen. Daarnaast vindt de partij dat het bestrijden van ratten best wat diervriendelijker kan.

Ratten komen steeds meer voor in onze gemeente. Volgens GvA is bij bestrijding van de dieren verregaande samenwerking tussen diverse diensten bij de gemeente onderling en externe partijen (woningcorporaties bijvoorbeeld) dan ook absoluut noodzakelijk.

“Maar ook grootschalige publiekscampagnes zijn nodig om Amstelveners te informeren hoe men een rattenplaag kan voorkomen en wat men kan doen indien er teveel overlast is,” schrijft de partij in een persbericht.

Evaluatie

In 2021 vroeg het CDA in Amstelveen al om een duidelijk plan van aanpak voor de bestrijding van ratten. “Naar aanleiding van een eerdere motie is een plan van aanpak gemaakt,” zegt de partij hierover. “Het is onduidelijk in hoeverre het plan al uitgevoerd wordt. In het eerste kwartaal van 2023 zou een evaluatie plaatsvinden. De wethouder heeft ons al toegezegd deze evaluatie alsnog te geven.”

1Amstelveen ging de straat op om te vragen of Amstelveners ook daadwerkelijk last van ratten hebben en hoe deze worden bestreden. Ook hier werd duidelijke dat betere voorlichting gewenst is. Bekijk de video.

Advertenties

Accuraat