Search
Close this search box.

Lunchcafé Oranje (1): ‘Dit wordt echt een fantastische sportzomer’

Zaterdag werd in De Manen in Bovenkerk de eerste aflevering van Lunchcafé Oranje opgenomen. Gasten uit verschillende hoeken gaan met elkaar in gesprek en zo komen soms verrassende ideeën op tafel. Hoe de directeur van Amstelveen Sport en de voorzitter van de Cannabisdetaillisten elkaar weten te vinden is opmerkelijk.

Heleen van Ketwich Verschuur (AmstelveenSport) durft daarbij buiten gebaande paden te treden. Zij denkt als de jeugd het vooral leuk vindt om te blowen, waarom laat je ze dan niet stoned kennismaken met de sport? UIteindelijk neemt de sport het dan wel over van het geblow.

De directeur van Amstelveen Sport krijgt veel bijval van Simone van Breda. De Amstelveense is voorzitter van de Bond voor Cannabisdetaillisten en denkt dat dergelijke ideeën inderdaad goed kunnen werken. Volgens Van Breda is er sowieso te weinig te doen voor jongeren in Amstelveen. Het verbannen van de jeugdcentra was volgens haar geen goed idee. 

Aan tafel zit ook Jannis van Zanten die met De Futen zaterdag het 85-jarig bestaan vierde. Ook hij is van mening dat sport kan verbinden, maar voor een club als De Futen -zonder vast eigen clubhuis- is dat best lastig. 

De presentatie van Lunchcafé Oranje is deze keer in handen van Mathijs Groenewoud. Hij wordt bijgestaan door Mette Reitsma, voorzitter van HV Myra. Bekijk de hele uitzending. De volgende aflevering is zaterdag 22 juni en staat onder leiding van Roel Smit.

Advertenties