Search
Close this search box.

Lunchcafé Oranje (4): ‘Thatcher snoeide in de kunst en de punkscene ontstond’

In de vierde aflevering van lunchcafé Oranje ontvangt presentator Martijn Heus de directeur van Schouwburg Amstelveen Dianne Zuidema en Marius Riedijk, voormalig gemeenteraadslid. Niemand minder dan Mieke Regelink is zijn tafeldame.

Dianne Zuidema is nu al enige jaren directeur van de Amstelveense schouwburg en vertelt met veel passie over de toekomst van het theater. Over een aantal jaar moet de Schouwburg enige tijd sluiten vanwege een grote verbouwing van de Cultuurstrip. Zuidema legt uit dat zij daarom blij is dat sommige voorstellingen kunnen uitwijken naar De Landing, het voormalige Griffioen. 

Marius Rietdijk heeft voor de VVD in de gemeenteraad gezeten en is ook gelukscoach. Hij heeft een uitgesproken mening over diverse zaken en ook over subsidie voor cultuur. Volgens hem kan cultuur juist een boost krijgen als er minder subsidie wordt gegeven. Hij geeft als voorbeeld de periode Thatcher in het Verenigd Koninkrijk. “Toen zij in de cultuur ging snoeien, ontstond de punkscene.” Het levert een respectvolle maar levendige discussie op met Zuidema. 

Tafeldame Mieke Regelink heeft nog een primeur van het Zomerfeest in Bovenkerk dat volgende week wordt gehouden. Kortom; wederom een zeer vermakelijke uitzending van ons zomerprogramma Lunchcafé Oranje.

Advertenties

Accuraat