Zoek
Sluit dit zoekvak.

UPDATE: Zoekactie naar naar vermiste zwemmer Westeinderplassen gestaakt door brandweer

Bij de Westeinderplassen in Aalsmeer is zondagmiddag rond 17.00 uur groot alarm geslagen wegens een persoon te water. Hulpdiensten zijn massaal opgeroepen naar de pier naast surfeiland aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer.

Politie, ambulances, een traumahelikopter en meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen. Onder de brandweervoertuigen twee duikwagens.

Drie duikers van de brandweer zijn het water in om te zoeken. Ook een politiehelikopter cirkelt boven het water zoekend naar de drenkeling. Een getuige vertelt aan 1Amstelveen dat ze aan het dreggen zijn.

Rond 17.30 uur is nog verder opgeschaald en is een derde duikwagen ter plaatse gepiept, deze komt vanuit Mijdrecht.

Volgens een persvoorlichter van de politie is de zoektocht gestart nadat een man tijdens het zwemmen ineens niet meer is gezien. Ook een speciaal onderwaterzoekteam van de politie is onderweg.

Op de pier en het strandje is het vanwege het mooie weer erg druk. De pier is ontruimd net als een deel van het strand om hulpdiensten de ruimte te geven en goed te kunnen zoeken.

UPDATE 18.30 uur: Een woordvoerder van de brandweer vertelt rond 18.30 uur dat de brandweer de inzet gaat beëindigen. De man is nog niet aangetroffen. De hoop dat de man nog levend uit het water gehaald kan worden is inmiddels opgegeven. De politie zal op een later moment verder zoeken naar het lichaam van de man.

Foto’s VLN

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner