Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer buitenlandse dan binnenlandse nieuwkomers in Amstelveen

Amstelveen

De gemeente Amstelveen heeft in het jaar 2022 bijna 14.000 nieuwe bewoners verwelkomd. Opvallend is dat het aantal mensen dat zich in onze gemeente vestigt vanuit het buitenland hoger is dan het aantal mensen dat vanuit een andere gemeente in Nederland hiernaartoe komt verhuizen. Dit blijkt uit de nieuw Fact & Figures van de gemeente Amstelveen.

Het is de eerste keer dat het cijfer van buitenlandse nieuwkomers hoger is dan het aantal nieuwkomers uit Nederland. In 2014 was de verhouding nieuwkomers uit binnenland ten opzicht van nieuwkomers uit het buitenland nog 65-35%. Dit jaar is dat 49 procent binnenland tegenover 51 procent buitenland.

Ook veel Turkse nieuwkomers

Een van de oorzaken is de stroom van Oekraïners en Russen. Maar dat is niet de enige reden. In de statistieken is ook te zien dat de er een opvallende toename is van Turken die naar Amstelveen komen. In 2021 was dit aantal 837 en in 2022 ging het om 1.116 Turken.

Het aantal mensen dat vertrekt uit de gemeente is nog steeds kleiner dat het aantal mensen dat zich hier vestigt. De gemeente Amstelveen heeft daarom wederom een groei doorgemaakt. Op 1 januari 2023 telde onze gemeente 94.435 inwoners.

De complete Facts & Figures is hier te downloaden.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner