Search
Close this search box.

Meer verkeersveiligheid bij oversteekplaatsen Kindercampus King

Om de verkeersveiligheid rondom basisschool Kindercampus King te vergroten, gaat de gemeente drie oversteekplaatsen aanpassen die rondom de school aan het Oostelijk Halfrond liggen. 

Op verzoek van de ouderraad en de directie van de school hebben wethouder Herbert Raat (verkeer) en een verkeerskundige van de gemeente eerder een verkeersschouw gehouden. Hier zijn enkele verkeerstechnische aanpassingen uit naar voren gekomen.

De gemeente verwacht deze nog tijdens de zomervakantie af te kunnen ronden. “Het vergroten van de verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van dit college”, zegt wethouder Raat. “Zeker als het gaat om kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kleine kinderen. In het geval Kindercampus King hebben ouders en de directie ons gewezen op de soms onveilige verkeerssituatie bij de school. We stimuleren ouders en scholen om contact met ons te zoeken. Waar aanpassingen die de verkeersveiligheid vergroten mogelijk zijn, zullen we dat doen. Belangrijk blijft daarnaast dat we als weggebruikers rekening met elkaar houden.”

Oversteekplaatsen

Rondom Kindercampus King liggen drie zebrapaden. De gemeente zal alle drie de zebrapaden beter zichtbaar maken door het plaatsen van verkeersborden met een felgele achtergrond. Bij de meest gebruikte oversteekplaats aan de zuidkant van de school breidt de gemeente het zebrapad uit met een mast met lampjes. Door op de knop te drukken gaan de lampjes knipperen en zien automobilisten dat kinderen willen oversteken. Een dergelijk zebrapad is er ook al bij de Panta Rhei. Bij het zebrapad over de Florence Nightingalelaan aan de westkant van de school wordt een middeneilandje aangebracht, zodat voetgangers de weg in twee delen kunnen oversteken. 

In april nam wethouder Raat al een kijkje bij Kindercampus King. 1Amstelveen maakte toen onderstaande reportage.

Advertenties