Search
Close this search box.

Meldpunt fietsersbond Amstelveen: ‘E-bikes zorgen in Amstelveen voor meer ongelukken’

Fietsers, en met name e-bikes, zorgen ook in Amstelveen voor steeds meer ongelukken. Lang niet al die ongelukken worden gemeld. Het beeld dat de Fietsersbond heeft van het aantal ongevallen is dan ook lang niet volledig.

Voor de Fietsersbond afdeling Amstelveen is dit ook reden om te gaan inventariseren waar de pijnpunten in Amstelveen liggen. Veel locaties zijn vanzelfsprekend zoals de rotondes bij de Beneluxbaan maar de bond is ook juist geïnteresseerd in onbekende gevaarlijke plekken. Met het meldpunt hoopt de bond een duidelijker beeld te krijgen van de situatie in Amstelveen.

Fatbikes

Door de komst van de e- en fat-bikes zijn de gevaarlijke situaties alleen maar toegenomen. Automobilisten hebben moeite met het inschatten van de snelheid en de berijders van de snelle fietsen realiseren zich niet dat zij door de grote snelheden eigenlijk gewoon een brommer zijn. De fietsersbond wil ook dat dit probleem snel landelijk wordt opgepakt.

Zelf ook een Amstelveense gevaarlijk punt of blackspot melden? Dat kan hier. De Fietsersbond Amstelveen is een onderafdeling van de Fietsersbond Amsterdam.

Advertenties