Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michel Becker wordt vicefractievoorzitter BBB NH, blijft ook aan bij Actief voor Amstelveen

Michel Becker is gisteren gekozen tot vicefractievoorzitter van BBB NH. Het Amstelveense raadslid denkt dat de functie goed te combineren is met het fractievoorzitterschap voor Actief voor Amstelveen. “Het is mooi dat ik op deze manier ook voor Amstelveen op provinciaal gebied de verbinding kan maken,” aldus Becker tegenover 1Amstelveen.

BBB boekte vorige week een monsterzege bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ook in Noord-Holland is de BoerenBurgerBeweging de grootste partij geworden. In Amstelveen haalde de BBB 3.303 stemmen op waarvan 995 werden binnengesleept door Becker die achtste op de provinciale lijst van BBB stond. Zijn huidige bestuurlijke ervaring heeft er mede voor gezorgd dat hij vicefractievoorzitter bij BBB is geworden.

Geen belemmeringen

Becker beseft dat er veel tijd gaat zitten in zijn werkzaamheden voor BBB. “Maar omdat deze vergaderingen op andere dagen en tijden zijn dan bij de gemeenteraad ziet de fractie van Actief voor Amstelveen geen belemmeringen.”

De fractievoorzitter gaat wel een aantal woordvoerderschappen overdragen. “In het zomerreces zal de fractie de ontstane situatie evalueren en indien nodig bijsturen.”

Daarnaast laat Becker weten zijn zakelijk belang in deMediaBV te gaan afstoten. “Op deze manier kan ik mij geheel voor de bestuurlijke activiteiten in te kunnen zetten inzetten.”

Advertenties