Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ministers: ‘Kronenburg niet noodzakelijk voor woningbouwopgave regio Amsterdam’

De inmiddels demissionaire ministers De Jonge en Harbers hebben vorige week, nog net voor het vallen van het kabinet, aangegeven dat de realisatie van 2.500 studentenwoningen in Kronenburg niet noodzakelijk is. Voor het halen van de opgave zouden voor de Metropool Regio Amsterdam genoeg andere locaties zijn die bebouwd kunnen worden.

Het voorlopige besluit van de ministers valt rauw op het dak van de gemeente Amstelveen. De laatste maanden waren er juist hoopvolle signalen dat er alsnog een kentering zou kunnen plaatshebben in de opstelling van de bewindslieden. Ook een rapportage van topambtenaar Hans van de Vlist gaf Amstelveen hoop. Ministers De Jonge en Harbers hebben donderdag echter besloten om toch niet mee te gaan in het zoeken van oplossingen voor Kronenburg.

Weinig kans op verandering door val kabinet

De beslissing is ook bij de eigenaren en ontwikkelaars in Kronenburg hard aangekomen. Er wordt vol onbegrip gereageerd. Ook is duidelijk dat door de val van het kabinet er voorlopig ook weinig kans is om het tijd alsnog te keren.

“Wij gaan ons met partijen gezamenlijk herbezinnen en komen na de zomer bij u terug,” schrijft het Amstelveense college in een reactie aan de gemeenteraad. “Het deels braakliggende terrein Kronenburg met verouderde en leegstaande kantoren mag en kan geen eindstation zijn.”

Advertenties

Accuraat