Zoek
Sluit dit zoekvak.

Naast opgevoerde fatbikes ook veel bekeuringen voor vasthouden van mobieltje op de fiets

bekeuringen

Zoals bekend heeft de politie Amstelveen vorige week vol ingezet op controles van schoolgaande kinderen. Tijdens deze controles zijn uiteindelijk bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast zijn er ook vele officiële politiewaarschuwingen opgelegd.

De meeste bekeuringen zijn geschreven voor het vasthouden/ gebruiken van een mobiele telefoon tijdens het fietsen (35) en het rijden op een opgevoerde fatbike (30). Ook reden er verschillende brom/snorfietsers op het Kazernepad (10).

Lees ook: Niet elke fatbikebezitter is een raceduivel: ‘Normale gebruikers worden met argusogen aangekeken’

Daarnaast werden er nog een aantal bekeuringen geschreven voor het niet dragen van een gordel, rijden zonder rijbewijs en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

De controles werden onder andere gehouden op de Amsterdamseweg, de Sportlaan, de Van Heuven Goedhartlaan, bij de Panta Rhei, het Kazernepad, de Rembrandtweg en het Stadsplein.

“Zorg er ook in de rest van het schooljaar voor dat je je aan de regels houdt. Tijdens de reguliere surveillance wordt er namelijk ook opgetreden bij het zien van verkeersovertredingen.” aldus de Amstelveense politie in een bericht op sociale media.

Foto: politie Amstelveen

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner