Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw programma 1Amstelveen: ‘Plein 60 blikt terug op zestig jaar Amstelveense historie’

De gemeente Amstelveen bestaat in 2024 zestig jaar. De plaats Amstelveen bestaat al veel langer, maar de gemeente NIeuwer-Amstel ging in 1964 officieel Amstelveen heten. Voor 1Amstelveen reden om eens terug te kijken op zestig jaar Amstelveen met het programma ‘Plein 60’.

Het historische programma moet een feest der herkenning worden. Onze gemeente is de laatste zestig jaar behoorlijk veranderd en het is juist leuk om terug te kijken naar hoe alles was. Wie kan zich de optreden van Andre Hazes en Luv nog herinneren tijdens de befaamde Amstelveense braderie? Of we tonen beelden van de onvergetelijke Willem Harberer, ook wel bekend als agent Willempie. Typische Amstelveense herinneringen zijn de leidraad in ‘Plein 60’.

Gezocht: video of 8mm-beelden

De redactie is op het ogenblik druk bezig met de voorbereidingen. We zijn daarom vooral op zoek naar bewegend beeld van de afgelopen zestig jaar. Heb je nog films van bijvoorbeeld de braderie, oude intochten van Sinterklaas, beelden van De Poeloever en het Keerpunt, grote branden in Amstelveen, koninginnedag, nieuwbouwwijken of oude verdwenen winkels? 1Amstelveen laat ze graag zien in het nieuwe programma.

Foto’s zijn natuurlijk ook welkom. Maar we zijn vooral op zoek naar filmmateriaal van de afgelopen 60 jaar. En dan vooral de eerste veertig jaar vanaf 1964. 1Amstelveen is druk bezig om er voor te zorgen dat wij ook 8mm-materiaal kunnen digitaliseren zodat het uitgezonden kan worden.

Heb jij materiaal liggen? Neem dan contact op met redactie@1amstelveen.nl of bel via 020-547885. Appen kan ook: 06 4500 3551.

Foto: screenshot Beeldbank Amstelveen

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner