Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe brug Ouderkerk officieel geopend, levensduur van honderd jaar voor bouwwerk

Na jaren van bouwen is afgelopen zaterdag de nieuwe brug bij Ouderkerk officieel geopend. Als het aan de provincie Noord-Holland ligt, zal het nieuwe bouwwerk maar liefst honderd jaar dienst doen.

De voormalige (enkele) brug is vervangen door twee nieuwe bruggen. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor fietsers, voetgangers en afslaand autoverkeer. De nieuwe brug is verhoogd, zodat meer schepen onder de brug door kunnen varen en de brug minder vaak open hoeft.

Brugwachtershuisje verdwenen

Ook is de brug aangesloten op de centrale bediening in Heerhugowaard, zodat er beter zicht is op de scheepvaart en de openingen efficiënter kunnen plaatsvinden. Tegelijkertijd met de werkzaamheden aan de brug, is ook de verkeerssituatie verbeterd door de aanleg van nieuwe kruisingen, fiets- en voetpaden en twee onderdoorgangen.

 De twee nieuwe onderdoorgangen zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers een veilige oversteek onder de drukke provinciale weg kunnen maken. Dit is goed voor de doorstroming en maakt het aantrekkelijk om rondom de brug te lopen en te fietsen.

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner