Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe indeling en veel animo voor supermarkt in winkelcentrum Waardhuizen

Er zijn veel gegadigden om een supermarkt te openen in Winkelcentrum Waardhuizen. Dat laat Netjes Beheer weten op, vragen van 1Amstelveen. “Er zijn meerdere gegadigden om er een supermarkt te beginnen”, laat vastgoedmanager Bart Righarts weten. Ook zijn er plannen om het winkelcentrum anders in te gaan richten.

In februari sloot supermarkt Coop haar deuren omdat het niet meer rendabel zou zijn om in Waardhuizen een supermarkt te runnen. Er volgde veel ophef en buurtbewoners en winkeliers kwamen in opstand. Inmiddels heeft ook speelgoedwinkel Het Ganzebord laten weten eind van het jaar haar deuren te sluiten. Dat pand is overigens geen eigendom van Netjes Beheer BV. Het Winkelcentrum, dat nog maar een paar ondernemers kent, verandert langzamerhand in een spookbuurt. Maar er gloort weer hoop.

Bart Righarts, vastgoedmanager van Netjes beheer BV, laat weten dat er voldoende animo is om er weer een supermarkt te openen. “We willen een supermarkt die aansluit bij de behoefte van de wijk. Ons maakt het niet uit wie dat wordt, als de buurt maar tevreden is. We willen niet iemand die even snel zijn zakken komt vullen. Het mag absoluut geen winstpakker zijn. We willen niet eerst wat aan rommelen. Het  moet gelijk goed zijn.”

Bart Righarts, vastgoedmanager van Netjes Beheer BV, ziet dat er veel animo is voor een supermarkt op winkelcentrum Waardhuizen

Bart Righarts, vastgoedmanager van Netjes Beheer BV, ziet dat er veel animo is voor een supermarkt op winkelcentrum Waardhuizen

Coop verdween onder meer omdat het niet kon uitbreiden. Righarts: “Dat speelde al sinds 2016, maar we hebben nu geode hoop dat we dat probleem op kunnen lossen”. Zonder in detail te treden laar Righarts doorschemeren dat het winkelcentrum een andere indeling moet krijgen. “We houden natuurlijk rekening met de huidige winkels en ondernemers, maar er zal een grote reorganisatie komen.”

Wanneer als tot stand moet komen is volgens Righarts lastig aan te geven. “We gaan een bijeenkomst organiseren in de eerste helft van september. Daarin zullen we de winkeliers en de buurtbewoners informeren over onze plannen.”

Advertenties