Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe plek voor kindvriendelijk kasteelkunstwerk gezocht: bewoners Westwijk willen niet

De gemeente Amstelveen gaat op zoek naar een nieuwe plek voor het kindvriendelijke kunstwerk Kasteel Samenvleet. Het idee was om dit kunstwerk in de Kastelenbuurt van Westwijk te plaatsen. Bewoners hebben echter te kennen gegeven niet te zitten wachten op het opvallende kunstwerk. De gemeente heeft daarom besloten op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Kindvriendelijke kunstwerken zijn een initiatief van kunstwethouder Raat. Hij wijst daarbij naar bijvoorbeeld het Zwijntje voor de Hema in het Stadshart. “Welke Amstelvener heeft als kind niet op zijn – inmiddels glanzende – rug gezeten? Kunst op straat is leuk voor kinderen, is goed voor het Amstelveengevoel en verrijkt onze gemeente,” liet hij eind 2018 weten.

Andere voorstelling

Bewoners van de Kastelenbuurt vinden echter dat Kasteel Samenvleet, dat in de volksmond ook wel Barbapapakasteel wordt genoemd. helemaal niet zo kindvriendelijk is. Bewoners stellen zich bij ‘kinderkunst’ iets anders voor dan het huidige ontwerp en willen het speelveld daarom graag houden zoals het nu is. dat in de volksmond ook wel wordt genoemd

De gemeente heeft nog naar een andere plek in de Kastelenbuurt gekeken. “Door het specifiek ontwerp van de wijk zijn deze er niet,” schrijft het college van B & W aan de gemeenteraad. “Er is veel waterberging in de wijk en groenvoorzieningen zijn dichtbij de weg gelegen. Voor een kunstwerk dat uitnodigt tot interactie en zich richt op kinderen is dat niet wenselijk.”

Alternatieve locatie

Het college en de Adviescommissie Beeldende Kunst benadrukken echter wel dat zijn het ontwerp, dat past binnen de lijn van kindvriendelijke kunstwerken, wel kunnen waarderen en dat er nu wordt gekeken naar een alternatieve locatie in Amstelveen.

Advertenties