Search
Close this search box.

Nieuwe supermarkt in voormalig Hudson’s Bay-pand?

supermarkt

Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA in de RAI heeft de gemeente Amstelveen een belangrijke stap gezet richting de herontwikkeling van het voormalige Hudson’s Bay-pand aan het Buitenplein en het naastgelegen kantoorgebouw aan het Handelsplein. In samenwerking met Tristan Capital Partners en a.s.r. real estate wordt gekeken naar de haalbaarheid van diverse plannen, waaronder de mogelijke komst van een grote supermarkt op de begane grond van het pand.

Het doel van deze herontwikkeling is om de volledige oostelijke entree van het Stadshart Amstelveen nieuw leven in te blazen. De beoogde supermarkt zou direct aansluiten op de parkeergarage, wat de bereikbaarheid en het gemak voor bezoekers aanzienlijk zou verbeteren.

Samenwerking en planning

De samenwerking werd bezegeld door Edwin van de Woestijne (managing director commercieel vastgoed a.s.r. real estate), Rutger Huiskens (director Tristan Capital Partners), en wethouder Stadshart Floor Gordon. Zij werken gezamenlijk aan het haalbaarheidsonderzoek om de plannen verder uit te werken. Naast de supermarkt omvatten de plannen ook het herstellen van de route tussen het Handelsplein via het Hudson’s Bay-gebouw naar het winkelcentrum aan het Buitenplein en de mogelijke ontwikkeling van een hotel met theatervoorziening, horeca en een sportschool in het kantoorgebouw aan het Handelsplein.

Inspraak van omwonenden

Een jaar geleden hebben de betrokken partijen overlegd met omwonenden om input te verzamelen en hun ideeën en zorgen mee te nemen in de plannen. Dit participatietraject is essentieel gebleken voor de verdere uitwerking van de herontwikkelingsplannen.

Advertenties

Accuraat