Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe zonnepanelenactie voor Amstelveen Noord: gezamenlijke inkoop, dus voordeliger

zonnepanelen

De gemeente lanceert een nieuwe inkoopactie voor zonnepanelen. Deze keer komen mensen met een woning in noorden van Amstelveen aan bod. Door gezamenlijke inkoop kan een interessante korting worden bedongen. Eind deze maand is er een informatieavond.

Wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon, benadrukt het belang van deze actie: “Zonnepanelen zijn een eenvoudige en snelle manier om te verduurzamen. Gezamenlijke inkoop via deze gemeentelijke actie biedt woningeigenaren nu de kans om de panelen eenvoudig en veilig aan te schaffen.”

Informatiebijeenkomst op 28 september

Voor geïnteresseerden wordt donderdag 28 september een online informatiebijeenkomst gehouden. Mensen kunnen zich aanmelden via de website van het Regionaal Energieloket. Tijdens de bijeenkomst wordt de zonnepanelenactie nader toegelicht. Tevens is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur. Na de bijeenkomst hebben geïnteresseerde woningeigenaren tot en met 28 oktober de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de actie. 

Vanwege de verwachte drukte bij zonnepanelen-installateurs is er slechts plaats voor maximaal 750 inschrijvingen binnen deze actie. 

Het nut van zonnepanelen:

  • Besparen op de Energierekening: Zonnepanelen zorgen voor lagere energiekosten, waardoor u geld kunt besparen.
  • Verminderen van CO₂-Uitstoot: Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen draagt u bij aan het verminderen van schadelijke CO₂-uitstoot.
  • Profiteren van BTW Afschaffing: Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen afgeschaft, wat betekent dat u deze niet meer hoeft terug te vragen bij de Belastingdienst.

Advertenties