Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Poppens: ‘Onze stad staat in de steigers’

Burgemeester Tjapko Poppens keek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente met bewondering terug op 2022. Hij noemde daarbij de opvang van Oekraïners die als gevolg van de oorlog hun land zijn ontvlucht. Poppens:”Hartverwarmend om te zien hoeveel Amstelveners bereid waren om mensen in nood te helpen en zelfs hun huis open te stellen. Een groot compliment aan iedereen die daaraan bijdroeg en dat nog steeds doet.”

Ondanks een haperende geluidsinstallatie was de burgemeester blij dat hij eindelijk weer eens een echte nieuwjaarsreceptie mocht meemaken. Door corona was het traditionele fysieke handjeschudden niet mogelijk in 2021 en 2022.

Naast terugkijken blikte de burgemeester ook vooruit. Hij vroeg daarbij aandacht voor de Amstelveners die meer moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Ook hoopt hij dat het gemakkelijker wordt om een woning in Amstelveen te vinden. Daarnaast vraagt hij nog even begrip voor de grote bouwput in Amstelveen. “rijden. Het is even doorbijten, maar uiteindelijk wordt onze stad er mooier door. De drie over de A9 aan te leggen overkappingen zullen de noord- en zuidkant van onze stad weer met elkaar gaan verbinden. En het is een kans om ons Stadshart een boost te geven. We hebben inwoners en andere belanghebbenden uitgenodigd daarover mee te denken.”

Geen mogelijkheid om de hele toespraak terug te kijken? Hier kan de tekst worden gedownload.

Advertenties