Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olmenhof gaat ook plaats bieden aan economisch daklozen

Olmenhof

De Olmenhof in de wijk Groenelaan gaat ook tijdelijk onderdak bieden aan economisch daklozen. Eerder kondigde de gemeente al aan dat er Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden in het pand. Het is de bedoeling dat gezinnen die economisch dakloos zijn een onderkomen vinden in De Olmenhof.

Economisch daklozen konden voorheen terecht aan de Graaf Janlaan in Amstelveen. Deze opvang gaat echter per 1 mei verdwijnen. 

Lees ook: Vluchtelingen in De Olmenhof: het hele verhaal van A tot Z

In de Olmenhof woonden voorheen starters en studenten die niet op de woningmarkt terecht konden. Zij moesten het pand op basis van de leegstandwet echter op 2 april verlaten. De Olmenhof ondergaat op het ogenblik een interne metamorfose. Het gebouw wordt uiteindelijk gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. 

93 eenpersoonswoningen

Amstelveense economisch daklozen kunnen sinds kort ook terecht aan de  Wenckebachweg. Het complex inAmsterdam/Duivendrecht kwam tot stand in opdracht van Amsterdam, Ouder-Amstel en de Amstellandgemeenten waaronder Amstelveen. In het gebouw zijn 93 eenpersoonswoningen voor mensen die daar met wat lichte ondersteuning maximaal een jaar kunnen verblijven.

In het verblijfsjaar wordt gewerkt aan doorstroom naar een reguliere woning of kamer. Amstelland gebruikt in eerste instantie vijftien woningen, dit aantal kan uitgebreid worden. Amsterdam gebruikt de resterende woningen. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen.

“Een dak boven je hoofd is noodzakelijk om je leven weer op de rit te krijgen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. “We voorkomen hiermee dat inwoners nog meer problemen krijgen en verder afglijden.”

Advertenties