Search
Close this search box.

OM zet strafrechtelijk onderzoek stop: Amstelvener Hans van de Ven sterft natuurlijke dood

De 69-jarige oud MIVD-er Hans van de Ven is aan een natuurlijke dood gestorven zo laat het Openbaar Ministerie aan het Algemeen Dagblad weten. Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat de Amstelvener in februari 2021 is vermoord.

Van de Ven werd op 5 februari 2021 onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn badkuip aan de Kotter in Waardhuizen. Na uitgebreid forensisch onderzoek op ondermeer de aanwezigheid van gifstoffen, die niet zijn aangetroffen, is, volgens het OM, het meest waarschijnlijke scenario dat Van de Ven om het leven is gekomen door een hartaanval.

Nabestaanden hadden grote vraagtekens bij de doodsoorzaak van Van de Ven. Een eerste onderzoek naar de dood werd al snel afgeblazen toen de schouwarts een natuurlijke dood vaststelde. Uit een second-opinion onderzoek bleek dat dat die doodsoorzaak niet klopte. Vooral de dag waarop Van de Ven zou zijn overleden bleek niet te kloppen. Niet 4 februari, maar 29 januari 2021 zou zijn sterfdatum zijn.

Onderzoeksjournalist Koen Voskuil maakte de veel beluisterde podcastserie “De zwarte dag van Hans”.  Vorig jaar was Voskuil samen met ex-partner Hanneke van Hilten te gast in het programma 1Amstelveen aan tafel.

Advertenties