Zoek
Sluit dit zoekvak.

Omwonenden vrezen overlast van 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Omwonenden van industrieterrein Legmeer vrezen overlast van de zestig minderjarige asielzoekers die naar verwachting begin 2024 worden geplaatst op een locatie aan Langs de Werf. Dit bleek tijdens een inloopavond die dinsdag 30 mei werd gehouden in het raadhuis.

Tijdens de inloopavond waren diverse organisaties aanwezig om uitleg te geven. Ook het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) ging in gesprek met omwonenden. Zij verzorgen de plaatsing en hebben een overeenkomst met bouwbedrijf De Heemraad, eigenaar van de grond. “Het is een groep onder de achttien. Vaak tussen veertien en achttien jaar oud. Deze jongeren kan je niet tussen de reguliere vluchtelingen zetten. Dus die vangen wij apart op,” legt Ronald Smallenburg van het COA uit.

Aanwezigheid scholen

Hij vervolgt: “Het kunnen nooit grote locaties zijn. Omdat wij vinden dat deze jongeren, die ook naar school moeten, niet zomaar ergens kunnen worden geplaatst waar geen school is.”

Bewoners maken zich niet alleen zorgen over de veiligheid. Ook vinden enkele aanwezigen het onbegrijpelijk dat er voor Amstelveense jongeren geen woning is te vinden in onze gemeente en dat deze opvang wel snel is geregeld.

Eerder AZC in Westwijk

In het begin van deze eeuw heeft er al eerder een AZC in nabijheid van Westwijk gestaan. Dit was aan de Burgemeester Wiegelweg waar nu een woonwijk staat. De komst van dat AZC riep destijds schijnbaar veel meer verzet op. Een informatieavond werd destijds gehouden in een bombolle sporthal van Tenniscentrum De Kegel. Gisteravond kwamen enkele tientallen belangstellende op de informatieavond af.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner