Search
Close this search box.

Ondanks waarschuwingen nog veel opgevoerde fatbikes op de bon

fatbikes

Ondanks dat de politie via de pers en social media heeft aangekondigd streng te controleren op illegale fatbikes, zijn er toch weer twintig eigenaren op de bon gegaan. Zij mogen een boete van 290 betalen. Bij een volgende overtreding wordt de fatbike in beslag genomen.

“Afgelopen maandag zijn wij begonnen met het houden van diverse verkeerscontroles. Deze controles hebben wij uitgevoerd op verschillende locaties. Wij stonden met name rondom (middelbare) scholen en op de doorgaande wegen in de wijk,” schrijft de politie op social media.

“Ondanks de eerdere aankondiging van deze controles zagen wij een hoop overtredingen. Veel fietsers hielden een telefoon vast tijdens het fietsen en verschillende bromfietsers reden op het onverplichte fietspad.”

Gashendel

Daarnaast zag de politie aan de lopende band opgevoerde fatbikes rijden die voorzien waren van een gashendel. Daardoor konden de meeste fatbikes veel harder rijden dan 6km/u zonder te trappen. Hiervoor zijn meer dan 20 bekeuringen uitgeschreven.

De politie waarschuwt dan ook: “Laat je bij aankoop niet verleiden tot het opvoeren van je fiets. Aankomende dagen zal er nog volop gecontroleerd worden op verschillende locaties. Ook na deze week zal hier op worden gecontroleerd tijdens de reguliere surveillance.”

Foto: politie Amstelveen

Advertenties