Search
Close this search box.

Onderhoud Kaagbaan: overlast door meer vliegverkeer Buitenveldertbaan

Buitenveldertbaan

De Kaagbaan op Schiphol krijgt van 19 februari tot en met 25 april 2024 een grote onderhouds- en vervangingsbeurt. Tijdens de werkzaamheden is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode maken er daarom meer vliegtuigen gebruik van de Buitenveldertbaan, waardoor er in Amstelveen meer vliegtuiggeluid is dan gebruikelijk.

Het onderhoud is nodig om grootschalige werkzaamheden uit te voeren die niet passen binnen de (kleinere) jaarlijkse onderhoudsbeurten. Tijdens dit onderhoud aan de Kaagbaan wordt gewerkt aan de veelgebruikte onderdelen van de baan. In totaal wordt 86.800 m2 aan nieuwe asfaltverharding aangebracht op de baan en rijbanen.

Inzet van andere start- en landingsbanen

De Kaagbaan wordt vooral gebruikt in zuidwestelijke richting door startende vliegtuigen of in noordoostelijke richting door landende vliegtuigen. Tijdens het onderhoud maakt het vliegverkeer meer gebruik van de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat betekent dat er in de gebieden onder de vliegroutes van deze start- en landingsbanen meer vliegtuigen overkomen tijdens de onderhoudsperiode. Mensen die in de buurt van Schiphol wonen, kunnen dit de komende tijd merken.

Contact met de buren

Schiphol informeert omwonenden via diverse kanalen over de onderhoudswerkzaamheden en houdt hen uitgebreid op de hoogte over alles rondom de werkzaamheden, de impact op het vliegverkeer en onze omgeving. Houd schiphol.nl/kaagbaan en de burennieuwsbrief goed in de gaten.

Advertenties

Accuraat