Search
Close this search box.

Ondernemers Waardhuizen: ‘Als er niets gebeurt, dan is het einde verhaal’

,,Als ik een onderneming zou starten, zou dit de laatste plek zijn waar ik zou komen.” Het zijn de woorden van de groenteman op Winkelcentrum Waardhuizen. Sinds het vetrek van de supermarkt ziet hij weinig heil meer in de toekomst van het buurtwinkelcentrum. Omzetten zijn gekelderd en het pleintje is het best te typeren als spookstad.

“Als er hier niets wordt aangepakt, dan is het einde verhaal,” vertelt de groenteman aan wethouders Elzakalai en Van Ballegooijen afgelopen woensdag bij een open bijeenkomst op het winkelcentrum. Elzakalai wijst als eerste op het verleden: “Zo’n zeven jaar geleden heeft de gemeente besloten om niet meer in dit winkelcentrum te investeren. De sociale factor van het winkelcentrum is aan het wegvallen. Dat willen de mensen niet en dus is het een goed moment om te kijken wat we eraan kunnen doen.”

Belangrijke spil is de eigenaar van het winkelcentrum: vastgoedbeheerder Netjes. Hij zal het aantrekkelijk moeten maken voor ondernemers om te starten in het winkelcentrum. Al staan supermarktketens niet te dringen om zich in Waardhuizen te vestigen. Het aantal vierkante meters is daarvoor simpelweg te klein.

Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen “Netjes zal moeten gaan bewegen. En als Netjes wensen heeft of iets niet kan uitvoeren dan moet er contact worden opgenomen met de wethouder.”

Advertenties

Accuraat