Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ondernemersvereniging Amstelveen wordt sponsor van de lokale Voedselbank

voedselbank

De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Voedselbank Amstelveen slaan de handen ineen voor mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. De komende drie jaar is de OA vaste sponsorpartner van de Voedselbank. De OA zal haar uitgebreide netwerk van meer dan 200 bedrijven inzetten om geld in te zamelen, acties te organiseren en spullen beschikbaar te stellen.

Darshan Sloot, directeur van OA Amstelveen: “Ook in een welvarende gemeenschap als Amstelveen moeten mensen aankloppen bij de Voedselbank. Dat zou niet zo moeten zijn. De vrijwilligers van de Voedselbank doen ontzettend belangrijk werk en wij zetten ons netwerk graag in ter ondersteuning daarvan. ‘Meer voor elkaar’ is ons motto, daar past de voedselbank heel goed bij.”

Tekort aan groenten en fruit

De voedselbank is blij met de nieuwe samenwerking. Rogier van Hagen, Voedselbank Amstelveen: “Het is enorm fijn dat zo’n groot netwerk van ondernemers zich verbindt aan de voedselbank. Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank blijft toenemen. Met name verse groenten en fruit komen wij tekort en door donaties kunnen we blijven zorgen dat iedereen een goed gevuld en gezond pakket krijgt.”

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld voor alledaagse uitgaven, zoals boodschappen. De vrijwilligers van de voedselbank helpen deze mensen met voedselpakketten. Ook in Amstelveen halen op dit moment 150 gezinnen elke week een pakket op bij de Voedselbank, hieronder bevinden zich 195 minderjarige kinderen. En dat worden er, door alle stijgende kosten, steeds meer.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner