Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onderzoek: ‘Alternatieven voor bereikbaarheid nieuwe wijk De Scheg gaan miljoenen meer kosten’

Eventuele alternatieven voor de ontsluiting van de nieuwe woonwijk De Scheg gaan miljoenen meer kosten dan de oplossing die nu op tafel ligt. Tegen deze oplossing, ontsluiting via de Hammerskjoldsingel, zijn diverse omwonenden in verzet gekomen.

Lees ook: Zorgen over verlenging Hammerskjoldsingel blijven ondanks bezoek wethouders

Dit laat het college weten in een brief aan de raadsleden. In deze brief worden twee alternatieven die door bewoners zijn aangedragen neergelegd. Indien een weg wordt aangelegd aan de onderkant van De Scheg gaat dit tussen de 10 en 12 miljoen euro kosten. Een weg die gedeeltelijk van oost naar west door wijk loopt is iets goedkoper: 8 á 9 miljoen. Overigens bespaart de gemeente ongeveer 2,3 miljoen euro als de ontsluiting niet via de Hammerskjoldsingel loopt.

Lees ook: Bewoners zuidelijk Westwijk vrezen verlenging Hammerskjoldsingel: ‘Het wordt een soort rondweg’

De verwachting is tevens dat het aanleggen van de alternatieven voor vertraging in de plannen gaat zorgen. De huidige stedenbouwkundige plannen moeten dan worden aangepast.

De gemeente meldt tevens dat 13 maart met de actiegroep is gesproken. “In dit gesprek heeft een medewerker van de Gasunie de zorgen van de omwonenden over de gasleiding proberen weg te nemen. Daarnaast hebben wij de actiegroep geinformeerd over ons voornemen om de verlengde Hammerskjoldsingel ter hoogte van de Loethoelilaan uit het oogpunt van verkeersveiligheid van een rotonde te voorzien.”

Beeld: gemeentelijke visualisatie van doortrekken Hammerskjoldsingel.

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner