Search
Close this search box.

Onderzoek naar fiets- of autotunnel bij kruising Van der Hooplaan – Beneluxbaan

De gemeente gaat een onderzoek laten uitvoeren of de kruising Beneluxbaan met de Van der Hooplaan en Portwachter mogelijk ongelijkvloers kan worden. Zowel de mogelijkheden voor een fiets- en autotunnel worden onderzocht. In het onderzoek wordt ook een mogelijke fietstunnel bij de kruising Zetterij met de Bovenkerkerweg meegenomen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd omdat de verwachting is dat de druk op de Beneluxbaan en de Bovenkerkerweg alleen maar gaat toenemen in de toekomst. Zowel de kruising Beneluxbaan – Van der Hooplaan en de T-kruising Bovenkerkerweg – Zetterij worden door veel schoolgaande tieners gebruikt.

Autotunnel zoals bij kruising Sportlaan

Het kruispunt bij de wijk Middenhoven is belangrijk voor veel fietsverkeer. Ook is Van der Hooplaan – Poortwachter een belangrijker busroute. In de studie gaan twee opties worden bekeken. De eerste is een fietstunnel onder de Beneluxbaan. Ook wordt de mogelijkheid bekeken of er autotunnel kan komen zoals deze onlangs zijn gerealiseerd bij de drie andere drukke kruisingen van de Beneluxbaan ( Sportlaan, Kostverloren en Kronenburg).

Een eventuele fietstunnel onder Bovenkerkerweg door tussen Zetterij en Startbaan moet er vooral voor zorgen dat de doorstroming voor auto’s op het kruispunt Beneluxbaan met de Bovenkerkerweg soepeler gaat. In de spits steken er veel fietsers richting scholen over. Dit zorgt ervoor dat het relatief kleine stuk weg tussen Zetterij en kruispunt aan beide kanten vastloopt.

Hoofdbrekens

Aanleg van de tunnel kan nog wel voor de nodige hoofdbrekens zorgen. De Bovenkerkerweg ligt op een dijk en er kruisen twee belangrijke grote transportwaterleiding. Daarnaast moet ook aan waterkering worden gedacht zoals bij de tramtunnel tussen Middenhoven en Westwijk.

Om voor een betere doorstroming te zorgen liggen er ook al plannen voor een rotonde bij de kruising Startbaan met de Van der Hooplaan. Tevens wordt gedacht om aan de Zetterij bij de Albert Heijn in Bovenkerk een rotonde aan te leggen.

Foto: Google Maps

Advertenties