Search
Close this search box.

Ongeluk zit nog steeds in klein dood hoekje: praktijkles voor Amstelveense kinderen

Moderne vrachtwagens zijn tegenwoordig uitgerust met vele camera’s en soms wel negen spiegels. Toch is het niet altijd te voorkomen dat er iemand over het hoofd wordt gezien. Vrachtwagenchauffeurs zijn zich bewust van de gevaren. Veel kinderen nog niet. Daarom werd vandaag op het Stadsplein les gegeven over de dode hoek.

De lessen bestonden uit een theoriegedeelte en natuurlijk de praktijk. Want hoe leer je nu beter wat gevaren zijn door ze zelf te ervaren? Maar liefst vier vrachtwagens stonden klaar om de leergierige Amstelveense basisschoolkinderen bewust te maken van de mogelijke ongelukken die kunnen gebeuren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 44% van de fietsers in de dode hoek gaat staan.

Gevaar herkennen

Dode hoeken kunnen ook levensgevaarlijk zijn bij rotondes. Aangezien Amstelveen langzaam maar zeker een rotondestad wordt, is het dus van belang dat iedereen het gevaar leert herkennen. De vele leerlingen die vandaag op het Stadsplein waren, letten in ieder geval extra op als ze weer de weg op gaan.

De speciale dodehoeklessen werden mogelijk gemaakt door Veilig Verkeer Nederland en Verkeer & Meer. Laatstgenoemde is een initiatief van de Vervoerregio Amsterdam.

Advertenties