Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onwikkelaars willen dat plan Kronenburg in verkiezingprogramma’s landelijke partijen komt

De drie ontwikkelaars die betrokken zijn bij gedwarsboomde bouw van 2.500 studentenwoningen in de wijk Kronenburg dringen er bij de fracties van de landelijke politieke partijen op aan dat zijn in hun verkiezingsprogamma aandacht besteden aan de problematiek rond de ontwikkeling.

De gemeente Amstelveen en de ontwikkelaars Zadelhoff, Maarsen en studentenhuisvestingsorganisatie Duwo willen al geruime tijd studentenwoningen bouwen in de kantorenwijk. Het plan wordt echter tegengehouden omdat de geplande wijk onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan ligt.

Lees ook: Ministers: ‘Kronenburg niet noodzakelijk voor woningbouwopgave regio Amsterdam’

In een brief aan de landelijk fracties leggen de drie partijen nogmaals uit dat er op het ogenblik een danig tekort aan studentenwoningen in de regio Amsterdam is. “De noodzaak dat de studentenwoningen er komen is groot. In de regio Amsterdam is er momenteel een kamertekort onder studenten van 6.600 eenheden, dat naar verwachting nog verder stijgt naar 16.00 in de komende jaren.”

Verkiezingprogramma’s

Teven wijzen de betrokken ontwikkelaars op dat binnen de politiek ook druk werd gewerkt om een oplossing te vinden. Dit bleek uit een aangenomen motie die een jaar geleden in de Tweede Kamer werd aangenomen. Een tweede motie uit maart 2023 over het doorbreken van de impasse werd aangehouden omdat het ministerie nog bezig was met de motie van september.

Nu de regering is gevallen en er nieuwe verkiezingen aankomen, vragen de betrokken ontwikkelaars om in ieder geval een passage over het project Kronenburg in de verkiezingsprogramma’s op te nemen. “Wij en met ons huidige en toekomstige studenten in Nederland, zullen u er dankbaar om zijn.”

Gemeente ondertekent niet

De gemeente Amstelveen heeft de brief niet ondertekend. “Wij begrijpen deze oproep van onze partners in Kronenburg goed. We vinden echter dat het als gemeentebestuur niet op onze weg ligt om een vergelijkbare oproep te aan politieke partijen te doen ten behoeve van hun verkiezingsprogramma’s,” aldus het college.

Advertenties

Accuraat