Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook grote zege BBB in Amstelveen: AVA-lid Becker in Provinciale Staten

De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft ook in Amstelveen een grote zege behaald bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. In Amstelveen stemde 9,48 procent* op de partij van Caroline van der Plas.

De voorlopige uitslagen in Amstelveen.

De VVD is nog steeds de grootste partij in Amstelveen. De partij moest in onze gemeente echter wel inleveren. De liberalen kwamen uit op 17,49 procent van de stemmen. Dat is twee procent minder dan vier jaar geleden. Ook D66 en GroenLinks hebben ingeleverd in onze gemeente. Van de grote partijen boekte alleen de PvdA winst ten opzichte van vier jaar geleden.

Zoals de peilingen er nu voorstaan krijgt BBB 9 zetels in de provincie Noord-Holland. Dat betekent dat de fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen Michel Becker ook statenlid voor BBB gaat worden. Becker stond als achtste op de lijst van BBB. Het is nog niet bekend wat dit betekent voor zijn raadslidmaatschap.

Becker onderhandelaar BBB

Wettelijk is het toegestaan om zowel in gemeenteraad als Provinciale Staten zitting te nemen. Gebruikelijk is het niet. 1Amstelveen heeft vannacht contact gehad met Becker. Hij is samen met BBB-lijsttrekker Ingrid de Sain ook onderhandelaar voor de Provinciale Staten in Noord-Holland. De eerste afspraken zijn morgenochtend al. Morgenmiddag spreekt 1Amstelveen Becker over zijn positie in de gemeenteraad.

Actief voor Amstelveen is al langer ‘bondgenoot van BBB. Voor de gemeenteraadsverkiezingen werd hiervoor een overeenkomst getekend. BBB meldde toen om zelf geen lokale afdelingen op te zetten. De partij werkt per gemeente met één lokale partij als ‘bondgenoot’ samen. 

Foto: Michel Becker (zittend links) samen met Caroline van der Plas bij het ondertekenen van het ‘bondgenootschap’. (Eigen foto)

* Het gaat om de voorlopige uitslagen in Amstelveen. Vrijdag worden de definitieve tellingen naar buiten gebracht.

Advertenties