Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook prijzen nieuwbouwproject Beauve ruim boven budget Amstelveense ‘Jan Modaal’

Maalderij

Wie al enkele jaren hoopt op het stuk grond tussen Bovenkerkerweg en de Maalderij een eengezinswoning te kunnen kopen, moet een goed gevulde portemonnee meebrengen. Naast de vijf door de gemeente afgedwongen goedkopere woningen (93 m2 vanaf €489.225 v.o.n.) starten de prijzen in het nieuwbouwproject Beauve vanaf €750.000.

De Amstelveense ‘Jan Modaal’ kan dus fluiten naar een van de 52 woningen die gepland staan. Om het bedrag van de goedkoopste woning te kunnen lenen per huishouden minimaal 100.000 bruto per jaar worden binnengeharkt om een hypotheek te krijgen. Voor de overige woningen is een (gezamenlijk) inkomen van minimaal €150.000 vereist.

Lees ook: Woningen De Scheg niet populair door hoge prijzen: ‘Ik ben me te pletter geschrokken’

Het project staal al vanaf 2017 op de rol en werd door verschillende omstandigheden, waaronder een grondige sanering, steeds vertraagd. Nu moet op korte termijn dan eindelijk de eerste paal de grond ingaan. De definitieve verkoop van de eerste fase moet deze zomer starten.

Vier jaar geleden werd er door gemeenteraad nog ingegrepen. Tien procent van de woningen zou een verkoopprijs van maximaal 363.000 euro moeten krijgen. De verkoopprijs van deze vijf woningen ligt nu, vier jaar later, bijna €130.000 hoger.

Bekijk hier de woningen en prijzen voor het project Beauve.

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner