Search
Close this search box.

Ophalen medicijnen bij Noorddamcentrum: nieuwe medicijnkluis in Bovenkerk

Bovenkerk heeft nu een medicijnkluis waar inwoners hun voorgeschreven medicijnen kunnen ophalen. De kluis, gelegen bij het Noorddamcentrum, is bedoeld voor inwoners die zijn aangesloten bij Apotheek Asserring in Westwijk. Wethouder Marijn van Ballegooijen opende de medicijnkast officieel en prees het initiatief als een waardevolle toevoeging aan de buurt.

In Bovenkerk is wel een huisarts aanwezig, maar ontbrak tot nu toe een apotheek. “Voor ouderen is het fijn dat ze nu niet meer naar Westwijk hoeven om hun medicijnen op te halen,” aldus Van Ballegooijen. “De kast is 24/7 beschikbaar, wat ook voor werkenden een uitkomst biedt.”

Langgekoesterde wens

De medicijnkluis is strategisch geplaatst in het hart van Bovenkerk, vlakbij de huisartsenpraktijk en de wekelijkse markt. “Het is precies waar veel mensen samenkomen,” zegt mede-initiatiefnemer Edwin Barentsen. De kluis vervult een langgekoesterde wens van Barentsen, apotheker Hilda Buenting-Nazaretyan, en de betrokkenen van Kleurrijk Leven Bovenkerk. Met de dagelijkse vulling van de kluis beschikt Bovenkerk weer over een goed gesorteerde drogist/apotheker in het dorp.

Wanneer een dokter of specialist een recept uitschrijft, wordt dit digitaal ontvangen door de apotheek. In de basisadministratie van de apotheek wordt bijgehouden of de levering via de medicijnkluis kan plaatsvinden. De apotheker laadt de medicijnen in de kluis, waarna de klant een bericht ontvangt met een toegangscode om de medicijnen op te halen.

Met deze medicijnkluis biedt Bovenkerk haar inwoners een gebruiksvriendelijke en toegankelijke oplossing voor het ophalen van medicijnen, wat bijdraagt aan het welzijn en gemak van de gemeenschap.

Advertenties