Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opknapbeurt moet verloedering van Amstelveens busstation voorkomen

Het Amstelveense busstation is niet de meest prettige plek van Amstelveen. Pisplekken in de donkere hoekjes, een veelvoud aan oude fietsen en door het vele beton ontstaat een tochtige kille Oost-Duitse sfeer. Onlangs is begonnen met een opknapbeurt om verdere verloedering tegen te gaan.

Het eerste speerpunt van de opknapbeurt zijn de vele zogenoemde ‘weesfietsen’ die staan geparkeerd rond het busstation. Dit zijn fietsen die niet meer worden gebruikt en daardoor veel ruimte in beslag nemen. In november kregen de fietsen een sticker met de waarschuwing dat deze binnenkort worden weggehaald. Daarmee is nu begonnen.

Visitekaartje

“Het busstation is op dit moment vanwege achterstallig onderhoud geen visitekaartje voor Amstelveen”, zegt wethouder Herbert Raat (verkeer en vervoer). “De huidige staat draagt ook niet bij aan het sociale veiligheidsgevoel. Daar gaan we samen met alle betrokken partners nu verandering in brengen. Naast het verwijderen van de weesfietsen doen we nog veel meer, zoals het tegengaan van de duivenoverlast en het regelmatig schoonspuiten van het station. We willen van het busstation weer een visitekaartje van Amstelveen maken.”

De fietsen worden opgeslagen op een locatie van de gemeente op de Sportlaan en dertien weken bewaard. Is je fiets verwijderd? Dan kan je hiervan melding doen via het meldsysteem Fixi (www.amstelveen.nl/fixi). Kies de categorie ‘overige melding’ en vermeld in de omschrijving ook de merknaam, kleur en eventuele andere specificaties van de fiets.

Lees ook: Voorzitter ‘Voor beter OV’ kraakt Amstelveens busstation: ‘Ongezellig, groezelig, sociaal onaantrekkelijk’

Op afspraak kan de fiets, na controle van het eigenaarschap, op woensdagen tussen 12.00 – 14.00 uur worden opgehaald tegen €25 administratiekosten. Fietsen die achterblijven worden geruimd of krijgen een nieuwe eigenaar via onder meer Ons Tweede Thuis.

De komende maanden gaat de gemeente aan de slag met het overkappen van de fietsenstallingen aan de westzijde van het busstation, het afsluiten van de ruimte onder de op-/afrit van de parkeergarage om onder andere wildplassen tegen te gaan en krijgt het plafond een hogedrukreiniging.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner