Search
Close this search box.

Opnieuw aandacht gevraagd voor gevaarlijke situaties Zwarte Pad

De gevaarlijke situaties op het Zwarte Pad (officieel Kazernepad) tussen Westwijk en Amsterdam baren veel Amstelveners nog veel zorgen. Vanmorgen wees een afvaardiging van de lokale fractie van GroenLinks op een gevaarlijk bocht vlak voor het tijdelijke viaduct over de A9. 

Lees ook: Bezorgd over ‘gevaarlijk’ Kazernepad: ‘Politiek moet snel acteren’

GroenLinks-raadslid Stieneke Kruier: “Nu de scholen weer beginnen en het druk is op het fietspad, wijzen wij alle fietsers erop hoe gevaarlijk dit punt is.” Burgerraadslid Simon Lutz vult haar aan: “Vaak komen fietsers met een te hoge snelheid aan en belanden daardoor in de bocht op de verkeerde weghelft. Als er dan een tegenligger aankomt die niet meer kan uitwijken, krijg je een ongeluk. Het pad is op die plek heel smal. Het is wachten tot het misgaat.”

Maatregelen

Het Zwarte Pad is al geruime tijd in het nieuws vanwege de gevaarlijke situaties. Vooral sinds de komst van de e-bikes, die veel inhalen, wordt het smalle fietspad als onprettig ervaren. Verantwoordelijk wethouder Herbert Raat heeft al enkele maatregelen aangekondigd. Toch vindt de fractie van GroenLinks dat er snel een debat moet plaatsvinden. Kruijer: “Het is nu tijd dat de gemeente iets dóet.”

 

Advertenties