Search
Close this search box.

(Video) Overvaller kwam tot inkeer in kringloopwinkel en bekende overval kiosk busstation

De man met wapen die gisteren werd opgepakt bij het tankstation aan de Ouderkerkerlaan had even daarvoor in een kringloopwinkel bekend dat hij had geprobeerd de kiosk bij het Amstelveense busstation te overvallen. Ook had hij een medewerker van Connexxion bedreigd met een vuurwapen.

Na de mislukte overval zou  de man op de bus zijn gestapt. De politie heeft de bewuste bus laten stoppen in de omgeving van Groenhof.  “Collega’s hebben daarbij hun vuurwapen getrokken en op de bus gericht. De man bleek niet in deze bus te zitten,” meldt de politie op Instagram.

Even later bleek de man zich in een kringloopwinkel aan de Ouderkerkerlaan te bevinden. Hier had hij bij een medewerker zijn daden opgebiecht. De man kon uiteindelijk voor de winkel, die is gevestigd in de oude Mercedes-garage, worden opgepakt.

“Het onderzoek is overgenomen door de Districtsrecherche Zuid. Wij zijn nog op zoek naar een mogelijk slachtoffer van bedreiging op het busstation. Ben je getuige of heb je meer informatie over deze zaak? Neem dan contact met ons. Niet alleen om informatie te delen, maar ook als je behoefte aan ondersteuning hebt. Je kan ons bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem,” aldus de politie.

Advertenties