Search
Close this search box.

Panta Rhei valt nu onder zelfde onderwijsgroep als HWC

De middelbare school Panta Rhei maakt nu net als het Amstelveense Hermann Wesselink College deel uit van Stichting Cedergroep. Met terugwerkende kracht is de Stichting Voortgezet Onderwijs Amstelveen (waar de Panta Rhei onder valt) per 1 januari 2023 gefuseerd.

De Cedergroep bestaat nu uit zes scholen: Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, Hermann Wesselink College, Hervormd Lyceum West, Hervormd Lyceum Zuid, Veenlanden College (twee vestigingen) en de Panta Rhei. 

Beroepsgericht onderwijs

“Het voortgezet onderwijs in de regio Amstelveen en Amsterdam staat de komende jaren voor de uitdaging om ook voor de toekomst een gevarieerd onderwijsaanbod te garanderen. Onderwijs dat goed kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en de wensen van ouders en leerlingen. In het bijzonder geldt dit voor het beroepsgericht onderwijs,” stellen Gerard den Besten (directeur a.i. Panta Rhei) en Duco Adema (bestuurder Cedergroep) in een verklaring.

Zij vervolgen: “Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit het beste kan worden gerealiseerd door het onderwijsaanbod van beide stichtingen onder één bestuurlijke verantwoordelijkheid en regie samen te brengen, namelijk die van de Cedergroep.”

Vmbo versterken

De twee stichtingen zijn erg blij dat de fusie in relatief korte tijd tot stand is gekomen. De komende twee jaar volgt een implementatietraject om de fusie te bestendigen. 

“Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee de kansen vanuit beide stichtingen kunnen benutten. En daarmee in Amstelveen en omliggende gemeenten het vmbo kunnen versterken, het onderwijsaanbod aantrekkelijker en gevarieerder kunnen maken, het werkgeverschap kunnen versterken en de ondersteuning verder kunnen professionaliseren.”

Advertenties