Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parnassusweg richting Amstelveen twee maanden afgesloten

Tussen 24 juli en 1 oktober wordt op de Parnassusweg het auto- en busverkeer richting Amstelveen omgeleid via de Strawinskylaan, Beethovenstraat en de De Boelelaan terug naar de Parnassusweg (zie kaartje hieronder). Fietsers en voetgangers kunnen tot en met 3 september in beide richtingen gebruik blijven maken van de Parnassusweg.

Vanaf maandag 4 september tot 1 oktober worden fietsers richting Amstelveen via de overkant omgeleid. De afsluiting is nodig ter voorbereiding van de verbreding van het metroviaduct over de Parnassusweg.

Metro

Metro 52 (de Noord/Zuidlijn) komt nu over één spoor aan op eindhalte Zuid. In de toekomst worden dat twee sporen die via een extra metroviaduct over de Parnassusweg doorlopen naar het opstelterrein bij de Amstelveenseweg. Voor het extra metroviaduct bouwen we eerst een landhoofd aan de westkant van de Parnassusweg. In augustus duwen we damwanden in de grond om een bouwkuip te kunnen maken voor de bouw van het metroviaduct. Daarnaast brengen we enkele damwanden trillend de grond in voor de bouw van een nieuw gelijkrichterstation. Dat is een elektrische installatie die ervoor zorgt dat de metro’s stroom krijgen. Vanwege de lengte van het nieuwe viaduct plaatsen we in september een extra steunpunt in het midden van de Parnassusweg. Dit steunpunt komt tussen het fietspad en de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens het inbrengen van damwanden brengen we water in de grond om de weerstand van de harde grondlagen te verminderen. Hierdoor vermindert de geluidshinder.

Advertenties