Search
Close this search box.

Politie: ‘Aantal incidenten in Amsterdamse Bos neemt toe, hou hond aan de lijn’

Amsterdamse Bos

De Amstelveense politie heeft samen met de boswachterij geconstateerd dat het aantal incidenten in het Amsterdamse Bos is toegenomen. Het gaat daarbij vooral om incidenten waarbij een hond is betrokken. 

Onlangs verdronk nog een Schotse Hooglander nadat deze was opgejaagd door een hond. De politie wil daarom benadrukken dat er op veel plaatsen in het bos een aanlijnplicht is. “De aanlijnplicht voor honden geldt al tien jaar. Onlangs heeft de Boswachterij nieuwe borden geplaatst, flyers uitgereikt en actief bezoekers aangesproken op hun gedrag,” aldus de politie in een bericht op Facebook.

De politie stelt dat veel mensen denken dat de hond overal los mag lopen in het bos: “Dit geldt enkel op de daartoe aangewezen plekken. Sommige bezoekers hebben hun honden niet voldoende onder controle, waardoor het loslaten van je hond is een losloopgebied niet wenselijk is. De eigenaar van de hond moet namelijk altijd zijn of haar hond kunnen terugroepen. Is dit niet het geval, dan moet je hond aangelijnd blijven.”

Strafbaar feit

De politie legt uit: “Honden blijven dieren met een jacht- , speur- of drijfinstinct en zullen mogelijk dit instinct volgen op een moment dat je het niet verwacht of even bent afgeleid. De gevolgen zijn soms niet van tevoren te overzien en mogelijk maak je je hierdoor dan ongewild schuldig aan een strafbaar feit.”

Iemand die een melding wil maken met betrekking tot dieren kan contact opnemen met de boswachterij of bellen naar 144 of 0900-8844. Zie je een dier in nood? Maak dan een melding via 112!

Foto: Politie Amstelveen

Advertenties