Search
Close this search box.

Politie Amstelveen: doe geen aangifte van VanMoof-diefstal na faillissement fietsfabrikant

De politie Amsterdam-Amstelland heeft opgeroepen om geen aangifte te doen van diefstal door fietsenfabrikant VanMoof. Het Nederlandse merk dat e-fietsen maakt is failliet verklaard en de politie heeft daarop veel vragen een aangiftes binnengekregen.

Veel klanten hebben nog een (reeds betaalde) fiets in bestelling staan of hun fiets staat in reparatie bij de VanMoof-winkel. Voor veel mensen reden om aangifte te doen van diefstal, omdat de kans na het faillissement klein lijkt dat de fiets ooit worden geleverd of gemaakt.

‘Politie kan niets betekenen’

“De politie wil bij deze aan gedupeerden vragen zich niet te melden bij de politie. Een faillissement is een civiele en geen strafrechtelijke aangelegenheid. De politie kan – hoe vervelend ook- om deze reden niets betekenen voor klanten. Aangiften, meldingen en vragen worden daarom niet in behandeling genomen,” laat de politie weten via diverse sociale kanalen.

De VanMoof-fiets wordt door velen getypeerd als een echte grachtengordelfiets. Ook in Amstelveen rijden velen op de fraai ontworpen e-bike. Sinds de problemen bij het fietsenmerk bekend zijn, worden veel modellen tweedehands aangeboden op bijvoorbeeld Marktplaats.

Als een VanMoof op straat gestolen is door een ouderwetse ambachtelijke fietsendief, loont aangifte natuurlijk wel.

Foto: Wikimedia/politie Amsterdam

Advertenties