Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Profvoetbalster Snoeijs op avontuur bij Everton: “Veel wedstrijden zijn uitverkocht’

De Amstelveense profvoetbalster Katja Snoeijs gaat lekker. Na een wat moeizame start bij het Engelse Everton lijkt ze de weg naar het doel te hebben gevonden. In de laatste twee wedstrijden voor de club uit Liverpool stond haar naam op het scorebord. 

Onlangs sprak Paul van der Moolen van de website Amsterdamsdagblad met de 26-jarige Amstelveense goaltjesdief. Tegenover hem laat ze weten dat ze blij is om om in de Engelse competitie te spelen. “Het vrouwenvoetbal leeft daar enorm. Alle clubs hebben uitstekende faciliteiten en de competitie wordt ook op alle manieren gepromoot (tv, socials, app), zelfs al ver voor het afgelopen EK in Engeland. Vt en het niveau is hoog, ” aldus Snoeijs.

PSV warme club

Voordat de bij Sporting Martinus begonnen spits naar Liverpool toog speelde ze ondermeer bij Girondins de Bordeaux en PSV. De overgang naar die laatste club was nog wel even een dingetje. Snoeijs: “PSV stond ineens op de stoep en dat was best wel wat voor een meisje die altijd voor Ajax is geweest en wiens grootvader een seizoenkaart in de Arena heeft gehad. Ik ben zeker wel sfeergevoelig en de gesprekken met PSV voelden gelijk goed. Men had een duidelijk plan en toonde zich als een warme club. Ik voelde mij er heel snel thuis, kreeg vertrouwen en speelde vanaf het begin.”

Over een terugkeer naar Nederland wil Katja Snoeijs voorlopig niet praten. “Daar durf ik nu nog niets over te zeggen. Je weet nooit wat de toekomst brengt. In het buitenland mis je natuurlijk op sommige momenten je familie en vrienden wel. Aan de andere kant besef je in Engeland ook hoe professioneel en goed alles gefaciliteerd wordt. In Nederland worden er ook flinke stappen gemaakt, zeker nu het vrouwenvoetbal onder het betaald voetbal komt, dus wie weet.”

Lees het hele interview met Katja Snoeijs op de website Amsterdamsdagblad. Hier kijkt de Amstelveense ook nog terug op haar tijd bij Sporting Martinus en is ze onder de indruk van het nieuwe clubhuis.

Foto: Everton Woman

 

Advertenties

Accuraat